dots & sprinkles

Mijn liefde voor structuren en patronen die je in de natuur tegenkomt, maar ook in handschrift, borduurwerk en breisels, gecombineerd met patchwork (handwerk) komt samen in deze serie werken. Ik ben gefascineerd door de manier waarop een simpel steekje, vooral als dat eindeloos wordt herhaald een prachtig visueel effect kan hebben. Die schoonheid zie ik al in een simpel proeflapje, maar in de natuur worden we ermee overstelpt. denk aan de schubben van een vis, de fijne details in een bloemblaadje, de rangschikking van de mini-bloemetjes in een fluitekruid (al jaren mijn lievelings-kruid).

De patchwork spreien van mijn oma, maar ook haar fantastische breisels zijn voor mij een oneindige inspiratiebron. Niet alleen vanwege de schoonheid van de spreien en hreisels, maar ook de herinnering aan haar, en de manier waarop ze altijd met veel liefde met haar breiprojecten bezig was.

Ook de Japanse patchwork-techniek boro om van oude lappen een compleet nieuw kledingstuk te maken, is een grote inspiratiebron. De borduurtechniek sashiko, die men daarvoor gebruikt, maakt van iets wat bijna afgeschreven is, een prachtig nieuw object.

In de werken zijn ook veel gevonden papiertjes en stukjes uit oude vintage boeken verwerkt, mijn manier om de schoonheid van afgedankt materiaal weer terug te brengen.

WERKEN UIT DEZE SERIE

Yarn heaven
45 x 70 cm
Loveletter
45 x 70 cm
Dots & sprinkles 10
15 x 15 cm
Dots & sprinkles 9
15 x 15 cm
Dots & sprinkles 8
15 x 15 cm
Dots & sprinkles 7
15 x 15 cm
Dots & sprinkles 6
15 x 15 cm
Dots & sprinkles 5
15 x 15 cm
Dots & sprinkles 4
15 x 15 cm
Dots & sprinkles 3
15 x 15 cm
Dots & sprinkles 2
15 x 15 cm
Dots & sprinkles 1
15 x 15 cm