Morning dive
25 x 32 cm

Diving in

De zee, de oceaan, ik hou ervan. Het gevoel van de wind in je haren, de zilte zeelucht, het gevoel om in de golven te liggen, of juist in een spiegelgladde zee. De rust en stilte onder water, waar een hele wereld te ontdekken is. De kleuren van het water en de lucht, alle schakeringen van grijs naar blauw naar groen. Het roze van de lucht dat geleideilijk overgaat in het blauw van de zee op een warme zomeravond, de overweldigende schoonheid van koralen, wieren, planten, naaktslakjes, vissen, en de meest bijzondere minuscule diertjes onder water, de haast geometrische structuren en patronen in koralen en sponzen, de glinstering van deeltjes in het water, de schelpen als kunstzinnig strooisel op het strand, de rimpeling van het zand, de zeesterren en wieren als kunstwerkjes gedrapeerd op het strand … in woorden is het haast niet te vatten.

Mijn inspiratie voor deze serie werken is de wonderlijke schoonheid van de zee en mijn liefde voor haar, en werd aangewakkerd door de duiken die ik in Indonesië maakte. Veel werken zijn een verwijzing naar de specifieke plekken en de sfeer en de indruk die die plekken op mij maakten.
In deze serie werken wil ik de diversiteit, de schoonheid, de rust maar ook de speelsheid en onverwachte grillen van de zee laten zien en voelen.

Diving in slaat ook op de manier waarop ik de afgelopen periode heb gewerkt. Afgesloten van de buitenwereld door de pandemie en compleet ondergdonpeld in kleuren, materialen en vormen, ben ik me meer en meer bewust geworden van de telkens terugkerende elementen in mijn werk.

WERKEN UIT DEZE SERIE

Siladen
30 x 30
Morning dive
25 x 32
Hide & seek
20 x 20
Aquamarina
20 x 20
Mengamban II
30 x 30 cm
Weightless
30 x 30
Sparkles of light
50 x 60
At the jetty
30 x 30
Deep dive
20 x 20
Floating
20 x 20
Pangalisan II
30 x 30
Pangalisan I
30 x 30
Lekuan I
30 x 30
Lekuan II
30 x 30
Turtle paradise
30 x 30
Color fiesta
50 x 50
Hidden treasures
60 x 60