Schatzoeken in je huis

door | apr 3, 2020

Vorige keer schreef ik over hoe je zelf heel gemakkelijk een art journal maakt. Hier kan je nog even nakijken hoe je dat doet.

Zelf enthousiast geworden om met zoveel mogelijk spullen die je al in huis hebt, je art journal te vullen, heb ik afgelopen week de knutselspullen van onze kinderen (ok… ook een beetje van mezelf) tevoorschijn gehaald. Behalve dat ik allerlei leuke materialen vond om mee te experimenteren, heb ik meteen de bezem er even doorheen gehaald, altijd fijn om in de lente een beetje op te ruimen.

Maar ook op andere plekken vond ik bruikbare materialen. Kijk eens om je heen, wat heb je allemaal in huis? Misschien heb je ook knutselspullen of oude schoolspullen (van je kinderen).
Oude stiften pennen, kleurpotloden, misschien wel oude schoolkrijtjes, of stoepkrijt. Wat ligt er in de schuur, berging of kelder? Misschien wel een mooie kleur muurverf waar je nog iets mee kunt. (Let op als het op terpentine basis is, dan zal het ten eerste behoorlijk stinken en ten tweede kan je er daarna niet meer met een product op waterbasis overheen.)

En mocht je helemaal geen verf in huis hebben, denk dan ook eens aan koffie, thee, rode wijn… afdrukken van theezakjes, fruit of bepaalde groentes die een kleur afgeven 🙂
Je zal verbaasd zijn wat je er allemaal mee kan maken.

Daarna kan je aan de slag: Probeer de materialen die je aanspreken, kijk wat het doet en vooral ook wat het met jou doet.
Bekijk mijn filmpje om te zien hoe ik een pagina van mijn art journal heb gevuld met de vondsten uit onze knutseldoos.

Stel jezelf deze vragen terwijl je bezig bent:
– Wat vind ik mooi?
– Wat vind ik prettig om mee te werken?
– Wat gebeurt er als ik … (vul zelf maar in)?

Kijk hoe je de stiften, pennen, krijtjes, verf of inkt op verschillende manieren kan gebruiken: denk aan: dun, dik, veel druk uitoefenen, weinig, uitsmeren met je vingers, druppelen, etc.
Zo zijn er nog talloze manieren om je materialen te gebruiken waardoor je met 1 potlood of 1 potje verf heel veel verschillende effecten kunt creëren.

Let goed op wanneer je aan het spelen bent. Wat ontstaat er, wat doet het materiaal? Wanneer je proefvlakjes maakt, zal je merken dat er, ondanks dat dit maar probeersels zijn (of misschien juist omdát het allemaal experimenten zijn) soms prachtige pareltjes te ontdekken zijn.

Ik ben benieuwd welke materialen jouw favoriet zijn en wat je allemaal ontdekt!

Zelf iets maken?

Ook zin om iets te gaan maken?

Ga snel aan de slag met spullen die je gewoon al in huis hebt!
Download de gratis materialenlijst.

Schrijf je in voor updates uit mijn studio en ontvang deze leuke labels

Schrijf je in voor updates en leuke nieuwtjes uit mijn studio. Je ontvangt gratis een setje kleurrijke labels. 

Recente posts