Eendjes voeren, hinkelen en stoepranden

door | apr 19, 2020

Als ik over straat loop, bekruipt me een gevoel van nostalgie. Kinderen spelen op straat, op de stoep zie ik hinkelbanen, prachtige tekeningen met krijt, en stoepranden schijnt zelfs weer een comeback te maken. Het bracht me weer even terug naar de tijd dat alles voor mijn gevoel veel langzamer ging, en dat we heel simpele dingen deden. We beleefden heel veel plezier aan eenvoudige spelletjes en bezigheden, zoals stoepranden, maar ook verstoppertje, hutten bouwen en elastieken.
Ik herinner me ook nog goed hoe ik als kind vaak met mijn opa en oma of mijn moeder naar de eendjes ging, om ze te voeren. Zelfs op deze foto van toen, lijkt het zichtbaar dat de tijd langzamer ging.

Hoewel deze uitzonderlijke situatie waarin we ons nu bevinden, best veel onzekerheid met zich meebrengt, brengt het ook meer rust en voel ik nu ook meer dan ooit dat je eigen creativiteit, alles wat in jezelf zit, zó waardevol is, en je zoveel kan brengen. Dat je niet altijd dingen van buitenaf nodig hebt om jezelf te kunnen vermaken, of om diepgang te vinden, maar dat je juist uit je eigen creatiekracht en fantasie kan putten om je leven inhoud te geven.

In mijn atelier voel ik meer rust dan anders, en lijkt mijn werk ook een verandering te ondergaan. Ik voel steeds beter wat ik wel en niet wil, en durf op mijn intuïtie te vertrouwen. Experimenteren en spelen, en vertrouwen dat als je gewoon probeert, er vanzelf dingen ontstaan, is het allerbelangrijkste.

In je art journal kan je het experimenteren ook combineren met bijvoorbeeld een foto. Ik heb een foto van vroeger gebruikt om met heel eenvoudige middelen een pagina in mijn schetsboek te maken. Maar je kan dit natuurlijk met elke foto doen! Meer dan een (geprinte of ‘echte’) foto, wat verf, potloden en misschien wat nagellak of glitterverf 🙂 – naast natuurlijk je art journal – heb je hiervoor niet nodig.

Heb je nog geen art journal, of schetsboek met dik papier, lees dan ik deze post hoe je een oud boek omtovert tot een prachtig art journal.
Bekijk voor inspiratie hier het filmpje waarin ik mijn foto bij de eendjes verwerk in mijn art journal!

Ik ben benieuwd of jij een foto uit de oude doos tevoorschijn haalt, of misschien gewoon met een foto van nu in je art journal aan de slag gaat.
Misschien ontstaat er zelfs wel een beeldverslag van wat je in deze roerige tijden meemaakt en ervaart!

Zelf iets maken?

Ook zin om iets te gaan maken?

Ga snel aan de slag met spullen die je gewoon al in huis hebt!
Download de gratis materialenlijst.

Schrijf je in voor updates uit mijn studio en ontvang deze leuke labels

Schrijf je in voor updates en leuke nieuwtjes uit mijn studio. Je ontvangt gratis een setje kleurrijke labels. 

Recente posts