Letter to self

door | dec 24, 2020

Terwijl ik de laatste klusjes voor dit jaar aan het afronden ben, en nadenk over nieuwe recepten om te gaan maken in het kerstweekend, blik ik ook terug op het afgelopen jaar.

Een gewoonte die ik een aantal jaren geleden ben gestart is om mijn gedachten en inzichten over het afgelopen jaar op te schrijven. Behalve een reflectie (wat ging goed, waar ben ik trots op, waar ben ik dankbaar voor, wie waren belangrijk voor me, wanneer voelde ik me geweldig) is het ook een vooruitblik op het komende jaar. Het helpt me om dingen in perspectief te zien, en vooral ook bewust te zijn van de dingen die goed gingen, ondanks een bizar jaar.

Het is ook heel praktisch omdat het handvatten geeft voor 2021. Wat heb ik geleerd in 2020 en is bruikbaar voor 2021? Waar wil ik mijn aandacht aan geven, wat zijn mijn doelstellingen, welke grote dingen wil ik doen en beleven?

Sinds ik dit ben gaan doen, merk ik dat ik

  1. Een beter gevoel heb over wat ik allemaal heb gedaan (je vergeet namelijk heel veel dingen… en als je er even voor gaat zitten, met je agenda erbij, zal je ontdekken dat er heel veel is om trots op te zijn).
    Belangrijk is dat je jezelf toestaat om gewoon trots te zijn op wat je hebt bereikt.
  2. Meer gedaan krijg. Blijkbaar werkt het om dingen zwart op wit te zetten. Doordat je het opschrijft, blijf je jezelf herinneren aan waar je naartoe werkt. En dit werkt met name heel goed als je je doelen concreet en meetbaar maakt, en tegelijkertijd realistisch en haalbaar!

Maar (regelmatig) schrijven helpt ook omdat het je hoofd leeg maakt, en ruimte geeft voor nieuwe dingen.

Én het kan ook een prachtige aanleiding zijn voor een kunstwerk!

Het werk op de foto dateert uit 2008.
Ik begon dat werk door een brief aan mezelf te schrijven, op een groot stuk ongebleekte katoen, ik weet het nog goed. Ook stempelde ik er symbolen op, afbeeldingen die in de loop van de tijd bij me waren gaan horen, kleine linostempeltjes.
Omdat ik de brief echt voor mezelf wilde houden, scheurde ik daarna lange repen van de stof en maakte er een lange sliert van, waarna ik, gewapend met bezemstelen, deze nieuwe brief breide.

Ik wens je fijne dagen en hopelijk neem je ook de tijd om je gedachten op papier te zetten!

Wat ik nog wil toevoegen is dat ik heel blij ben met de mooie reacties die ik regelmatig krijg.

Dank je wel voor het lezen van mijn blogs!

Janine

Zelf iets maken?

Ook zin om iets te gaan maken?

Ga snel aan de slag met spullen die je gewoon al in huis hebt!
Download de gratis materialenlijst.

Schrijf je in voor updates uit mijn studio en ontvang deze leuke labels

Schrijf je in voor updates en leuke nieuwtjes uit mijn studio. Je ontvangt gratis een setje kleurrijke labels. 

Recente posts