Kokosnoten en palmblad

door | jan 5, 2021

Allereerst wens ik je natuurlijk een prachtig, creatief en gelukkig 2021!!

‘Finding your voice’ is een proces dat continu doorgaat.
Zelf heb ik gemerkt dat je vooral met terugwerkende kracht zoveel signalen ziet die je in de goede richting wijzen, maar soms zie of herken je het zelf gewoon niet.
Ken je het gevoel dat het bijna niet waar kan zijn als iets je heel erg gemakkelijk afgaat, dat het dan niet ‘meetelt’?
Omdat het geen moeite kost?…

Want we hebben toch heel vaak gehoord dat je er hard voor moet werken?
Dat het bloed, zweet en tranen moet kosten?

Maar heel vaak is het dus juist zo dat, als iets je gemakkelijk afgaat en je het bijna zonder nadenken doet, dat ook precies is wat je mag doen.
Ik ben er wel van overtuigd dat je, als je ergens echt goed in wil worden er wel degelijk de tijd en de aandacht in moet stoppen. Maar het wil niet zeggen dat het een grote worsteling of opgave moet zijn.
Verder denk ik ook dat wanneer je op je intuïtie kan vertrouwen (en het ook herkent als je intuïtie) je op de goede weg bent om echt het pad te volgen dat voor jou bedoeld is.

Als je ziet hoe kinderen (alleen maar) doen wat ze willen en wat goed voelt, dan is het ook begrijpelijk dat veel dingen die we als kind al graag deden, in feite een hele goede aanwijzing zijn voor wat bij ons past, wat we te doen hebben.
Ik denk dat iedereen een ‘spoor’ van aanwijzingen in zijn of haar leven achter zich laat, waarvan je jezelf misschien niet eens bewust bent. Tot je in het nu dingen doet, vindt en ontdekt en daardoor de relaties gaat leggen.

Zo was ik zelf bijna vergeten dat ik tijdens mijn ontwerpopleiding ook (nog steeds of weer) gefascineerd was door ambachtelijk werk. Ik deed een stageproject in het buitenland waarin ik op basis van ambachtelijke technieken de hele dag bezig was om producten te ontwerpen voor in huis en onderweg. Zoals gebruiksvoorwerpen als tassen en mapjes van gevlochten gedroogde bladeren, en decoratieve items van kokosnootbast.

Erachter komen wat er bij je past, kan alleen maar door te doen. Ik denk dat hoe meer je doet op gevoel, hoe meer je je intuïtie volgt, hoe meer kwartjes er gaan vallen en hoe meer je jezelf leert kennen.

Mijn thema voor dit jaar is dan ook (nog meer) doen en spelen, in plaats van overdenken.

Door te doen, blijf je in beweging en wordt steeds meer duidelijk.

Wat is jouw thema voor dit jaar?

Zelf iets maken?

Ook zin om iets te gaan maken?

Ga snel aan de slag met spullen die je gewoon al in huis hebt!
Download de gratis materialenlijst.

Schrijf je in voor updates uit mijn studio en ontvang deze leuke labels

Schrijf je in voor updates en leuke nieuwtjes uit mijn studio. Je ontvangt gratis een setje kleurrijke labels. 

Recente posts