Selfcare

door | mrt 19, 2021

De laatste tijd heb ik een zwak voor pastel kleuren, gecombineerd met frisse, contrastrijke accenten. Zie de muur in mijn atelier hierboven.
Maar soms heb ik gewoon behoefte aan even iets heel anders, ofwel afwisseling!

En de manier om daar snel achter te komen of om de behoefte te beantwoorden is gewoon iets te maken waar je blij van wordt.
Zo maakte ik bijvoorbeeld vandaag dit snelle werkje op papier (rechts), donker met een paar kleine lichte accentjes.

Wat ik me tot een aantal jaren geleden nooit zo gerealiseerd had, is dat vooral mijn schetsboeken me hebben ‘gered’. Als het even niet lukt met een doek of een serie werken op een ‘serieuze’ achtergrond of formaat, dan pak ik gewoon een schetsboek en leef me heerlijk uit, of een velletje papier, niet te groot.

Of als mijn gedachten een grote brei zijn, ook dán biedt een schetsboek uitkomst, gewoon even alles op papier zetten, en je hoofd is meteen een stuk leger, waardoor je veel beter kan nadenken.

De hoeveelheid schetsboeken en journals en dummies die ik inmiddels heb, is dan ook al lang niet meer op 2 handen en 2 voeten te tellen 🙂

Het mooie van een schetsboek of journal is :
Je hebt snel resultaat

Je ziet snel wat je aanspreekt
Je kan snel iets uitproberen of testen
Het maakt je los
Het maakt je vrij(er)
Het is een mooie onderbreking als je te serieus of te krampachtig wordt
Je kan het overal en altijd doen omdat je niet veel nodig hebt.
Voor iedereen te doen

Én het is geweldig om zo’n schat aan boekjes te hebben en er af en toe weer eens doorheen te bladeren.
Zie het als dagboeken van je ziel, van de creativiteit die in je zit.

Al jaren loop ik met het idee om hier iets mee te doen in de vorm van een cursus. Het staat ook al een paar jaar op mijn vision board.
De laatste tijd heb ik al vaker de vraag gekregen wanneer ik weer schilderles ga geven… maar dat is natuurlijk nu wat lastig.
Mede door corona, heb ik nu een duwtje in de rug gekregen en heeft het idee vorm gekregen.

En het past perfect in deze gekke tijd, waarin iedereen wel wat meer self-care zou kunnen gebruiken, een klein uitstapje uit het dagelijks leven, om even helemaal te ontspannen en op jezelf te focussen. Met het idee dat dit je gaat helpen om ALTIJD die ruimte en energie te kunnen ervaren.

Het wordt een online cursus, met hopelijk, als het kan, een live-bijeenkomst waarin iedereen elkaars resultaten kan gaan bewonderen.

En ik kan niet wachten om nog meer hierover met je te delen.

Het zal een heel laagdrempelige cursus worden waar iedereen die de behoefte heeft om zijn of haar creativiteit te herontdekken of een boost te geven, aan mee kan doen. Geen ervaring nodig, zelfs amper materialen. Spelen en creëren staat centraal en ondertussen leer je ook de belangrijkste principes om je werk steeds beter te maken.

Je moet wel bereid zijn om gewoon dingen te gaan proberen, en open te staan voor een benadering waarbij het doen vooral belangrijk is. Zeker zal je, als je je openstelt, ook verrassende resultaten krijgen. Dit vind ik zelf ook belangrijk, want dat houdt je gemotiveerd en zal je helpen om zelf een nieuwe creatieve gewoonte te ontwikkelen.
En daar kan je heel erg gelukkig van worden, weet ik uit ervaring 🙂

Als je dit interessant vindt, kan je als voorproefje mijn nieuwe weggever downloaden: Mijn favoriete huis- tuin- en keukenmaterialenlijst
Met die materialen kan je zelf al aan de slag gaan, maar om je wat ideeën te geven, heb ik een paar mini-projecten bedacht. Je ontvangt hiervoor instructies en een begeleidend filmpje.
Gemakkelijk te doen, gewoon thuis, aan de keukentafel.


Fijne dag,

Janine

Zelf iets maken?

Ook zin om iets te gaan maken?

Ga snel aan de slag met spullen die je gewoon al in huis hebt!
Download de gratis materialenlijst.

Schrijf je in voor updates uit mijn studio en ontvang deze leuke labels

Schrijf je in voor updates en leuke nieuwtjes uit mijn studio. Je ontvangt gratis een setje kleurrijke labels. 

Recente posts